Ibamena Gii

Ibamena Gii

*2008

e Irco Miro Gii u Balirca Gii

Baloubet du Rouet – Irco Marco – Menelek xx – Battle Burn xx – King of Spades – Kildare

Inköpt 2010 från uppfödaren Ann Gustavii (Gustavii Stud) i England

Ibamena Gii, 2011

Ibamena Gii              
AES
Irco Miro Gii
Elite, AES
Irco Mena Irco Marco Irco Polo
J Cetsie
Ballymena Park Menelek xx
Ballywater
Mira Polo G Raldo Polo Marco Polo
Beatrix
Mirca G Irco Marco
Ballymena Park
Balirca Gii Baloubet du Rouet Galoubet Almé
Viti
Mesange du Rouet Starter
Badine
Mirca G Irco Marco Irco Polo
J Cetsie
Ballymena Park Menelek xx
Ballywater
Bisse på långritt

Ibamena – den enda skimmeln i sällskapet under en långritt på Revinge hed

Ibamena är född väldigt sent på året, 25 augusti, vilket gör att hon är nästan ett halvår yngre än andra hästar födda 2008. Ibamena är inriden och lite tränad, men på grund av en skada i halskotpelaren som hon fått som unghäst kommer hon inte att kunna fungera som tävlingshäst. Däremot uppvisar Ibamena ett fantastiskt temperament och inställning till arbete och människor.

Bisse i havet

Ibamena på tur i havet vid Klagshamn

Ibamena har en guldkantad härstamning med en pappa som tävlade svår hoppning, en morfar som vann världscupen flera gånger och en mormor som tävlade i världscupen.

Ibamenas pappa,   e Irco Mena, är en helbror till Mirana. Irco Miro Gii var en elit godkänd hingst i sitt hemland England och tävlade svår internationell hoppning med tre olika ryttare. I början av sin karriär stod han i Holland hos Gabriel Coumans, därefter flyttade Irco Miro till Tyskland och Stefan Apt där han vann eller placerade sig i flera svåra klasser. Därefter flyttade Irco Miro hem till England igen, till John Whitaker (som är ryttaren på Irco Miros bild)  som efter att ha ridit hingsten i fem dagar vann en Grand Prix!Strax därefter skadades Irco Miro då han bröt kotor i halsen men räddades till livet. Irco Miro har flera framgångsrika avkommor i England och även avelshingstar, bland annat Ibamenas helbror Irco Balou Gii är licensierad hingst i AES.

Ibamenas mor, , är efter den fantastiska Baloubet du Rouet som vann Världscupen tre gånger med Rodrigo Pessoa 1998, 1999, 2000 och kom de följande åren tvåa respektive trea. Baloubet vann även ett individuellt OS-guld.

Ibamenas farfar är Elit- och VM-hingsten Irco Mena som trots sin alltför tidiga död 1995 blev årets hingst i SWB så sent som 2012 bl.a. efter att avkommorna Wega tog OS-silver i fälttävlan och Sultan tog OS-lagbrons i hoppning under London-OS. Irco Mena tävlade i VM i Haag med Royne Zetterman och kom på en 22a plats. Två gånger tävlade Irco Mena tillsammans med sin syster Marcoville i nationshoppning för Sverige, båda gångerna vann Sverige. Marcoville deltog i OS i Barcelona med Maria Gretzer och placerade sig på 6e plats.

Ibamenas mormor Mirca är helsyster till Irco Mena och Marcoville. Mirca är även mormor till Irco Miro. Mirca tävlade internationellt med Evelyn Blaton och placerade sig i Grand Prix och Världscupen under tävlingsnamnet Optieburs Mirca. Mirca användes även i aveln och fick 10 föl.

Irco Marco är efter Marco Polo-sonen Irco Polo och Sinaeda-sonen Sportman. Irco Marco föddes 1971 och trots detta är han fortfarande en av de allra bästa hingstar som verkat i svensk avel, detta tillsammans med sin son Irco Mena som föddes 1982. 2013 ligger båda på topp 8-listan över hopphingstar i BLUP! Irco Marco tävlade svår hoppning, precis som sin far Irco Polo. Irco Marco vann SM 1982 och tävlade även i EM.

Ballymena Park, mor till Irco Mena, Marcoville och Mirca,  var helsyster till Felton som tävlade internationell hoppning, fadern Menelek xx och morfadern Battle Burn xx var på sin tid berömda för att producera internationella hopphästar. Bl.a. var Eddie Mackens berömda Boomerang e Battle Burn xx.

Långt bak i stammen finner vi Kildare som även var förfader till den kända King of Diamonds, en av Irlands allra bästa hopphästproducenter. King of Diamonds hade Kildare två gånger i stamtavlan och Kildares fader Young JP ytterligare en gång.

2012, den 27 maj nedkom Ibamena med ett bedårande vackert stoföl – Sircalou GG e Sir Shutterfly (svår hoppning) e Silvio I (Sandro – Gepard – Ballyboy xx)  u Famm e Forrest xx – Gardestern – Weisenbaum xx. Famm var årets sto i Hannover verband och har lämnat flera olika hästar i svår internationell hoppning, där Shutterfly (helbror till Sir Shutterfly) är den mest kända med individuell bronsmedalj i VM, första plats i EM, fjärde plats vid OS och vinst i världscupfinalen.

2017, den 18 maj nedkom Ibamena med ytterligare ett bedårande stoföl, Benircalou GG e Bengt Nabab, men tyvärr fick lilla Lollo tas bort efter flera inre infektioner och blev bara en månad gammal.

30 maj 2012 Bisse

598614_420673277963946_1365878289_n547954_448401818524425_1214860396_n Sircalou är grundregistrerad i Oldenburg Verband pga SWBs hingstregler 2012. Sirca visades för OS på fölmönstringen i juli 2012.

Den 21 maj 2015 visades Sircalou GG på treårstest i Flyinge. Poängen blev 8,5 på galoppen och 9 / 9,5 poäng på hoppmomentet. Totalt 48,5 diplompoäng, 80,8%, som hopptalang!

 

Fantastica GG f 9/6 2018 e Fango in Blue AA

Casirco GG f 5/6 2020 e Casanova Hästak

John Whitaker-Irco miro g bild
  Balirca Gii